
 

 
 

 

Radiocommunications (Interpretation) 
Amendment Determination 2012 (No. 1) 

Australian Communications and Media Authority Act 2005 

The AUSTRALIAN COMMUNICATIONS AND MEDIA AUTHORITY makes this 

Determination under subsection 64 (1) of the Australian Communications and Media 

Authority Act 2005.  

Dated 27
th

 November 2012 

Chris Chapman  

[signed] 

Member 

Richard Bean  

[signed]  

Member/General Manager 

 
Australian Communications and Media Authority 
 

1 Name of Determination 

  This Determination is the Radiocommunications (Interpretation) 
Amendment Determination 2012 (No. 1). 

2 Commencement 

  This Determination commences on the day after it is registered. 

Note   All legislative instruments and compilations are registered on the Federal Register of 

Legislative Instruments kept under the Legislative Instruments Act 2003. See 

http://www.frli.gov.au.
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3 Amendment of Radiocommunications (Interpretation) 
Determination 2000 

  Schedule 1 amends the Radiocommunications (Interpretation) 
Determination 2000. 

Schedule 1 Amendments 
(section 3) 

[1] Schedule 1, definition of PTS licence 

substitute 

PTS licence means an apparatus licence: 

(a) issued for a service that consists of 1 or more stations that are operated for 

the provision of a public mobile telecommunications service; or 

(b) that authorises the operation of 1 or more stations (the licensed stations), 

where: 

(i) the licensed stations communicate with mobile stations; and 

(ii) the mobile stations are ordinarily used for or in relation to the 

supply of a public mobile telecommunications service, but when 

used in conjunction with the licensed stations, do not involve the 

use of the mobile stations for or in relation to the supply of a 

public mobile telecommunications service. 

Note Paragraph (b) of the definition of PTS licence recognises that some stations 

may be used to deliver a carriage service to an end-user’s mobile device, but that 

service will not be a public mobile telecommunications service within the meaning of 

the Telecommunications Act 1997.
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