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1  Name of Standard 
  This Standard is the Radiocommunications (Cordless Telephone) Standard 

2008. 

2  Commencement 
  This Standard commences on the day after it is registered. 

3  Definitions 
 (1) In this Standard: 

Act means the Radiocommunications Act 1992. 
AS/NZS 4281:2007 means the Australian/New Zealand Standard titled 
AS/NZS 4281:2007 Radiocommunications requirements for cordless 
telephones operating in the 1.7 MHz and between 30 and 41 MHz frequency 
bands. 
AS/NZS CISPR 22:2006 means the Australian/New Zealand Standard titled 
AS/NZS CISPR 22:2006 Information technology equipment - Radio 
disturbance characteristics - Limits and methods of measurement. 
cordless telephone means a radiocommunications device that is capable of 
forming part of a cordless telephone service, within the meaning of the 
Radiocommunications (Interpretation) Determination 2000, that operates 
on the frequency 137 MHz or a frequency less than 137 MHz. 
cordless telephone frequency band means any of the following frequency 
bands: 

 (a) 1.7175 MHz to 1.7925 MHz; 
 (b) 30.0625 MHz to 30.3125 MHz; 
 (c) 39.7625 MHz to 40.250 MHz. 
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model, in relation to a cordless telephone, means a version of the cordless 
telephone that has a particular design and identifying number. 
significant event means an event at a specified location or locations, 
notified, with the approval of the Chairman of ACMA, on the website: 
http://www.acma.gov.au. 
Note   At the time of making, information about significant events was to be found at the 
website address: 

http://www.acma.gov.au/significantevents 

 (2) In this Standard, a reference to an Australian/New Zealand Standard is a 
reference to that standard as in force when this Standard takes effect. 

4  Revocation of Radiocommunications Standard (Cordless 
Telephone) No. 1 of 1997 

  The Radiocommunications Standard (Cordless Telephone) No. 1 of 1997 is 
revoked. 

5  Application 
 (1) This Standard applies to a radiocommunications device: 
 (a) that is a cordless telephone; and 
 (b) that is not a device mentioned in subsection (2). 

Exception — device imported for significant event 

 (2) This subsection applies to a radiocommunications device that: 
 (a) is imported in Australia solely for use in connection with a significant 

event; and 
 (b) if required to be tested or inspected by ACMA before it is used in 

Australia — meets the testing or inspection requirements; and 
 (c) if conditions or requirements are imposed by ACMA on the use of the 

device in Australia — complies with those conditions or requirements; 
and 

 (d) is used in Australia only at the location of the significant event; and 
 (e) is used in Australia only for the duration of the significant event. 

6  Standard for performance — cordless telephone 
 (1) For paragraph 162 (1) (a) of the Act, a cordless telephone must not be 

capable of being operated, by itself or as part of a cordless telephone 
service, in a frequency band other than: 

 (a) in a cordless telephone frequency band; or 
 (b) in the range of frequencies mentioned in column 3 of the Schedule to 

the Radiocommunications (Low Interference Potential Devices) Class 
Licence 2000. 
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 (2) For paragraph 162 (1) (a) of the Act, the standard for the performance of a 
cordless telephone that is capable of being operated in a cordless telephone 
frequency band is: 

 (a) the standard set out in AS/NZS 4281:2007, other than: 
 (i) clause 1 of the standard (“Scope”); and 
 (ii) paragraph 5.4 (“Equipment markings”);  
  to the extent to which AS/NZS 4281:2007 sets out requirements 

applicable in Australia; and 
 (b) the standard set out in those provisions of Australian/New Zealand 

Standard AS/NZS CISPR 22:2006 that are adopted or applied by 
Australian/New Zealand Standard AS/NZS 4281:2007. 

Note   Cordless telephones may be subject to requirements specified in standards under the 
Telecommunications Act 1991 or in class licences made under the Radiocommunications 
Act 1992. 

7  Compliance with this Standard — devices complying with 
former Standard 

 (1) Subsection (2) applies despite the revocation of the Radiocommunications 
Standard (Cordless Telephone) No. 1 of 1997 (the former Standard). 

 (2) If a particular model of cordless telephone complied with the former 
Standard before the commencement of this Standard, any cordless telephone 
of that model is taken to comply with this Standard, regardless of when the 
cordless telephone was manufactured, imported, altered or modified.  

8  Compliance with this Standard after amendment of the standard 
for performance 

 (1) Subsections (2) and (3) apply to cordless telephones (other than cordless 
telephones to which subsection 7 (2) applies) if the standard for 
performance described in subsection 6 (2) is amended. 

 (2) Cordless telephones that are manufactured, imported, altered or modified 
within 1 year after the date of effect of the amendment (the amendment 
date) are taken to comply with the standard for performance, as amended, if 
the equipment complies with that standard as in force immediately before 
the amendment date. 

 (3) Cordless telephones that are manufactured, imported, altered or modified 
1 year or more after the amendment date must comply with the standard for 
performance as amended. 

Note 
1. All legislative instruments and compilations are registered on the Federal Register of 

Legislative Instruments kept under the Legislative Instruments Act 2003. See 
http://www.frli.gov.au. 
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