
Pyrites Bounty 
No. 62 of 1969 

An Act to amend the Pyrites Bounty Act 1960-1965. 

[Assented to 12 September 1969] 

BE it enacted by the Queen's Most Excellent Majesty, the Senate, and 
the House of Representatives of the Commonwealth of Australia, 

as follows:— 

Short title 
and citation. 1.—(1.) This Act may be cited as the Pyrites Bounty Act 1969. 

(2.) The Pyrites Bounty Act 1960-1965,* as amended by this Act, may 
be cited as the Pyrites Bounty Act 1960-1969. 

Commence 
ment. 

2. This Act shall be deemed to have come into operation on the first 
day of July, One thousand nine hundred and sixty-nine. 

Interpretation. 3 . Section 3 of the Pyrites Bounty Act 1960-1965 is amended— 
(a) by omitting from the definition of " the bounty period" the word 

"sixty-nine" and inserting in its stead the word "seventy"; and 
(b) by adding at the end thereof the following sub-sections:— 

"(2.) The Governor-General may, by Proclamation, specify a 
date, being a date before the thirtieth day of June, One thousand 
nine hundred and seventy, but not before the date on which the 
Proclamation is published in the Gazette, as the date on which 
bounty shall cease to be payable. 

* Act No. 102, 1960, as amended by Nos. 37, 119 and 151, 1965. 
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"(3.) Where a Proclamation has been made under the last 
preceding sub-section, then, for the purposes of this Act, the 
period from and including the first day of January, One thousand 
nine hundred and sixty-one, to and including the date specified 
in the Proclamation shall be deemed to be, and at all times from 
the first day of July, One thousand nine hundred and sixty-nine, 
to have been, substituted for the period referred to in the 
definition of 'the bounty period' in sub-section (1.) of this section. 

"(4.) Where— 
(a) a Proclamation has been made under sub-section (2.) of 

this section; and 
(b) the date specified by the Proclamation is not the last day 

of a quarter, 
then, for the purposes of this Act, the period commencing on the 
date of the commencement of the quarter in which the date so 
specified occurs and ending on the date so specified shall be 
deemed to be a quarter.". 
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